ME

Hei! Olen 22-vuotias maailmankansalainen Inarista, Lapista.

Olen ollut aina innokas ilmaisemaan itseäni ja tunteitani taiteen ja etenkin audiovisuaalisten teosten avulla. Olen tähän mennessa opiskellut media- ja
viestintäalaa kaksi vuotta. Lisäksi olen toiminut alan työtehtävissä koko opiskelujeni ajan. Suoritin siviilipalvelukseni Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa medialinjan apuopettajana. Koen, että siviilipalvelukseni syvensi jo entisestään alan osaamistani, ja että vuoden kokemuksesta on ollut myös tukea tämän hetkisiin työtehtäviini.Vuosina 2015-16 työskentelin Ylellä Unna Junná lastenohjelman kuvaajana ja leikkaajana. Työstän lisäksi tällä hetkellä myös ensimmäistä omaa dokumenttia. Ohjaan, kuvaan ja leikkaan siinä projektissa. Toimin myös freelancer kuvaajana ja leikkaajana. Urani on vasta alussa ja minulla on valtava nälkä oppia lisää alalla tarvittavia taitoja. Elokuva- ja tv-tuotannoillani haluan kertoa tarinoita sekä tuoda esiin hyvyyden, vääryyden ja totuuden ympäröivästä maailmasta.

Olen asunut ikäni pohjoisessa Inarissa ja huomannut, että etelässä tiedetään vain vähän saamelaisista. Tietämättömyys aiheuttaa monia konflikteja. Esimerkiksi, kerta toisensa jälkeen lapinpuvun väärin käyttö on loukannut saamelaisia. Oikean tiedon avulla, tämäkin olisi voitu välttää. Dokumentoimalla ja jakamalla lisää tietoa aiheesta, uskon lisäävän huomattavasti ihmisten kulttuurisensitiivisyyttä. Haluan toimia siltana eri kulttuurien välillä, koska se on minulle luontaista. Äitini on Ahvenanmaalta ja isäni Yhdysvalloista. Maailman esteettisyyden ja rujouden välittämiseen liikkuva kuva on mielestäni paras väline. Elokuvasta on tullut minulle tärkein ilmaisukeino.

Olen hyvin sosiaalinen ja tulen erinomaisesti toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Sosiaalisuus on mielestäni tärkeä ominaisuus elokuva- ja tv-alan työntekijällä. Kommunikaatiotaitoja, joustavuutta ja kärsivällisyyttä tarvitaan näyttelijöiden, artistien ja kollegojen kanssa työskenneltäessä.

Olen musikaalinen, soitan rumpuja, kitaraa ja beatboxaan. Rumpuja kahdessa eri bändissä. Uskon, että rytmitajuni välittyy myös leikkaustyöhöni.

Muutama sana englanniksi.

Can’t wait to explore the world with my own eyes and capture it all. Love life, music, food, movies, challenges, dancing, the galaxy and almost everything that weirds me out or gives me good vibes! Started this page with a 365 photography project to boost up my photography and it really did help me with my photography and I strongly recommend it to anyone who wants to improve as photographer. Now im building an online portfolio of my work and projects. Live in the moment, enjoy life, care and live for eachother. Im working my way up!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s